In ultima vreme, in livada se petrec tot felul de experimente culinare.
Ba indes sarmale pana la refuz. Daca ati sti cate intra intr-o cireasa mica dar care ridica. Ba tin post cuvios, pasaportul meu catre rai. Ba mananc doar mancare ce nu a cunoscut limbile versatile ale vreunui foc. Ce mai, e mare diversitate culinara in livada. In urma acestor schimbari isterice, am descoperit diverse lucruri.
Unul dintre ele ar fi ca viata mea e branza.
Imi place branza in orice forma sau fond ar veni ea. Imi ling buzele de la branza telemea de oaie grasa si pusa un pic la desarat, ca pentru gura aleasa de cireasa. Ma delectez cu branza de burduf in mamaliguta. Ma multumesc chiar si cu obidita de branza de vaci pe care nimeni nu o vrea decat daca e bolnav la bila.
Lesin de pofta branzurilor imputite din lumea intreaga. Pot sa ingurgitez chiar si cele mai puturoase combinatii de branzeturi. Cand vad branza, nu mai tin seama de coloratura ei sau alte fleacuri. Poate sa fie cu piper, cu granute, cu ierburi, cu mucegai, cu paprica. Branza din viata mea poate sa fie orice fel de branza. Branza sa fie.
Odata ce aduc branza in barlog, incui usa si imi fac mendrele cu ea pe indelete. Mananc dumicati de branza cu ciorba si ardei iute. Mananc branza cu paine si cu unt, dimineata. Mananc branza in salata, cand vreau sa o innobilez pe aceasta din urma. Mananc branza pur si simplu, ca pe un desert binecuvantat.
Acum am pe mana niste cas dar si un cubulet de branza de capra. E clar. Doua zile nu ies din casa.
Poza cu fetita e creepy
Citeam articolul si mi s-a facut asa o pofta … Acum vreo 2-3 veri nu visam la vacante prin strainatate, tot ce voiam era sa ajung la o stana si s-o jefuiesc de toata branza din dotare )
Totusi…branza cu ciorba?!
Oh, da, subscriu. Branza e si viata mea. Stiu ca si din motivul asta as fi foarte fericita in Franta.
@Madalush: sa stii ca, daca inca mai ai proiectul, ma fac partener. ador stanele, branza si ciobanii, deci…:). incearca bucatele de branza telemea cu ciorba si apoi sa-mi zici tu mie cutu:))
@Tomata: lasati Franta sa vina la tomata:P
Eu astept ziua de miine, cind ma vad cu prietenul D, care a revenit eri din Frantza si mi-a adus Comte si Cantal. Cine nu a mincat Cantal demi-vieux a trait degeaba.
Cherry draga, greshit sa crezi ca brinza de vaca e ceva oarecare. Depinde din ce si cum e facuta. Eu mi-o fac pe a mea in casa, cu laptele de la mashinaria de la Kaufland si, te asigur, goala, fara nimic, e minune. Cind ii pui nitzica sare si marar, sau usturoi si patrunjel, e vis de printemps, maninci si plingi.
De acord cu tema ˝la stana˝. Cine n-a mancat un bulz facut de baci si copt in vatra, acela nu stie ce e viata…
eu la supermarket salivez in fata raionului cu branzeturi si in fata aluia cu peste. Mai ales pestocii aia marinati sau afumati. Imi ploua-n gura.
@vera: bine, ii pun si eu atunci. si si eu sunt fan masinarie, ai uitat ca suntem vecine?
@nic: ce dragut ca voi amandoi, ultimii, ati zis ca cine n-a gustat ceva anume a trait degeaba si nu stie ce e aia viata:).
Scumpo, pui, da, dar trebuie sa itzi faci sau sa ai brinza DE CASA. Aia e BAZA.
Eu pun asha:
1. Usturoi+patrunjel, cu sau fara sare.
2. Marar si sare.
3. Patrunjel, sare, rosie taiata cubuletze.
4. Sare, chimen, ceapa pocata marunt.
5. Rosii cubuletze, sare, usturoi sau ceapa, un strop de ulei de masline.
6. Miere
7. Stafide
ETC.
Ciresel, asa de bine inteleg povestea asta cu branza! branza de toate soiurile, cu mucegai sau fata, marinata in bere (ah, e una in Austria, o nebunie), cu ierburi sau fara, de burduf sau telemea de la sibiu… nebunie! insa in top o sa ramana mereu aia de la matusa-mea, branza curata facuta la tara…