animalul ruleta ruseasca

noiembrie 1st, 2010

Ciresei ii place carnea de animal destul de tare. Poate nu chiar in aceeasi masura in care o iubeste pe cea de om dar oricum destul.

Si totusi exista o situatie cand lucrurile o iau razna si gustul unul lucru potential bun se dovedeste spurcat de un context nefavorabil. Ma refer la situatia deplorabila in care un animal are gust prea tare de el insusi. Adica un porc are prea mult gust de porc, o vaca e prea pregnant vaca si oh, puiul este covarsitor de pui. Ca sa nu mai discutam despre peste cand are gust de 180% peste.

Chiar nu pot sa-mi inchipui ce ii poate face un bucatar animalului pe care il are in gestiune incat el sa aiba in final gust rau. Cum la fel nu inteleg ce fac oamenii din baruri si restaurante paharelor curate de ele sfarsesc prin a raspandi miros de caine ud atunci cand iti vari in ele nasul ca nu ai incotro si gura spre adapare.

Nici macar nu sunt sigura ca un bucatar ar intelege daca i-as spune asa. Probabil ca dumneata esti un bucatar iscusit. Insa devine cazul ca ai tratat animalul in asa maniera in cat l-ai facut sa se imbibe in mod neplacut de propria savoare. Fa bine si prelucreaza carnea mai fin si fara efecte adverse. Purcelul asta raspandeste savoare de purcel de la o posta. Ia-l de pe mine.

Si mai e ceva, o curiozitate. Cu pepenele nu se intampla niciodata asa. El nu are vreodata prea tare gust de pepene. Si branza e ok. Cu cat mai branza, cu atat mai fericita a cireasa. Dar animalele, oh. Ele sunt de multe ori asa de pline de ele insele. Incat comandarea unei farfurii poate deveni o treaba tare buclucasa. Si de fapt o ruleta ruseasca din care scapa cine poate.

Tags: , , , , , , ,

5 Responses to “animalul ruleta ruseasca”

  1. ady spune:

    s-ar putea uneorisa fie vina animalului insusi sau a fostului sau stapan (crescatorul).
    adica porcul-vier (mascul ne….) are un miros crancen indiferent cum a fost taiat/gatit/aranjat/ce mai vrei tu.
    sau laptele-am intalnit o gramada de persoane care nu beau lapte de capra ca “miroase”. toata copilaria mea am baut lapte de capra si nu mirosea a nimic. doar a lapte normal nici prea prea, nici foarte foarte. cineva mi-a explicat uneori ca poate fi fie din cauza stapanului care nu pastreaza o curatenie rezonabila in grajd (zic rezonabila, pt ca e totusi un grajd, nu o farmacie- aceeasi cauza poate avea repercursiuni si la laptele de vaca), fie caprele locuiesc impreuna cu cel putin un mascul (din aceeasi specie :) ). ceea ce e posibil, pt ca bunicu’ pastra o curatenie exemplara in grajd si avea doar capre, nu si tap.
    pestele poate mirosi cand e vorba de un peste de apa statatoare (balta/lac).
    vaca si puiul- n-am auzit nimic.

  2. laura spune:

    cerbule, maybe you should just quit meat altogether ;)

  3. ikemaua spune:

    Eu nu am mai mancat porc ani de zile dupa ce am nimerit un asemenea gust / miros propriu exagerat. Cred ca era un vier. Si acum mananc porc de Craciun si inca de vreo 3 ori pe an. Cel mult. Puiul imi miroase rau la fiert. A fulgi uzi, bleah. Dar nu prea il fierb..il prefer gratar dupa ce zace un timp la marinat.

  4. sanuca spune:

    @ady: oh, chiar si cei doi mentionati de tine la sfarsit, vaca si puiul, au uneori gust de o carne anume, mereu aceeasi, mereu rea la atingere.

    @laura: ma gandesc serios la asta.

    @ikemaua: ahaaaa, deci intelegi exact ce spun eu aici. ca tot mi se pare ca unii cred ca eu asa si pe dincolo, adica bat campii:)

  5. Marian S spune:

    Vedeti daca mancati prostii, in loc sa mancati carne curata, de la supemarket ? Aia n-are niciun gust, niciun miros, niciun schepsis. Are doar glutamat injectat si diverse alte E-uri foarte bune pentru organism. Pai se poate ???

Leave a Reply